Wicco Saunapaneeli 15 x 90 STP, tervaleppä

Perinteinen valinta sauna- ja pesutiloihin

Vaalea, oksaton tervaleppä on perinteinen valinta saunamateriaaliksi. Puuvalmiin paneelin voi käsitellä haluamallaan tavalla esim. saunasuojalla.

Tuotetiedot
Raaka-aine Oksaton tervaleppä
Profiili STP
Mitta 15 x 90 mm
Pituus 1600 /1700 / 1800 / 2100 / 2400 / 2700 / 3000 mm
Pintakäsittely Puuvalmis
Menekki 12,5 jm/m²
Pakkaus Kutistekalvopakkaus, pakkauksessa 6 kpl
Käyttökohteet Saunat, pesu- ja pukuhuoneet
Pintakäsittely
Tuote on käsittelemätön. Puuvalmiit paneelit voidaan käsitellä erilaisilla saunasuojilla ja öljyillä. Käsittely aina maalivalmistajan ohjeen mukaan.
Varastointi
Varastoi paneelit kosteudelta ja auringolta suojatussa paikassa. Avaa paneeliniput vasta asennuksen edetessä. Ennen asennusta paneelien olisi hyvä antaa tasaantua omassa suojamuovissaan asennustilassa muutaman vuorokauden.
Asennus
Sisäverhoukseen käytettävien paneeleiden kosteuspitoisuudeksi suositellaan maksimissaan 16 %. Foliopakattujen paneeleiden tulee antaa tasaantua asennustilan olosuhteisiin paketeissaan kaksi vuorokautta.

Verhouksen alla käytetään esim. 22x50 tai 25x50 koolausrimaa, joka kiinnitetään joko pystyyn tai vaakaan paneloinnin suunnasta riippuen. Tarkista koolauksen suoruus vesivaa’alla ja oikaise tarvittaessa kiilojen avulla.

Märkätiloissa tulee paneelin takana olla tuuletusväli, joka tehdään rimojen avulla. Vaakarimoitukseen jätetään eri kohdille ilmavirtausaukkoja.

Paneelit kiinnitetään koolaukseen naulaamalla tai ruuvaamalla. Helpoin tapa on tehdä se piilonaulauksena urospontista viimeistelynaulaimen avulla. Jos sellaista ei ole, voidaan käyttää vasaraa ja tuurnaa. Nauloja tulee joko yksi tai kaksi koolausriman kohdalle paneelin leveydestä ja paksuudesta riippuen. Yli 145 mm leveät paneelit suositellaan kiinnitettäväksi päältä ja tällöin ruuvikiinnikkeille porataan reiät paneeliin etukäteen.

Täydelliset asennusohjeet löytyvät osoitteesta: www.puuinfo.fi/julkaisut-kuluttajille.

Puu on luonnontuote, jolloin jokainen paneeli on ainutlaatuinen syy- ja oksarakenteeltaan. Tarkistathan ennen asennusta, että tuote vastaa tilaamaasi laatua. Tuotteissa ilmeneviin virheisiin voidaan vedota vain ennen niiden asennusta.
Huolto
Huolloksi suositellaan pesua neutraalilla saunanpesuaineella valmistajan ohjeen mukaan. Ennen mahdollista pintakäsittelyä kannattaa laudat hioa kevyesti ja pestä. Lautojen kuivuttua hyvin käsittele ne pintakäsittelyaineen valmistajan ohjeen mukaisesti.
Hävittäminen
Tuote on ekologinen. Käytetyn paneelin tai hukkapalan voi hävittää polttamalla. Tuotteesta ei vapaudu haitallisia päästöjä sisäilmaan, eikä tuote sisällä myrkkyjä tai haitallisia kemikaaleja. Pakkauksen suojakääreen voi kierrättää.

Kiinnostuitko tuotteesta tai kaipaatko lisätietoja?

Kuluttaja-asiakkaat

Etsi lähin jälleenmyyjäsi

Ammattiasiakkaat

Etsi lähin Puumerkki

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä