UPM Grada® 2000

Uusi lämpömuovattava puumateriaali

UPM Grada on UPM:n kehittämä innovatiivinen puumateriaali, jota voidaan muotoilla lämmön ja paineen avulla. Grada-teknologian jatkokehityksen ansiosta, UPM Grada mahdollistaa tehokkaamman puumateriaalin muotopuristuksen kuin koskaan aikaisemmin. Levy voidaan muotoilla jo 95 °C:en lämpötilassa, jolloin komponentin valmistusaika saadaan erittäin lyhyeksi. Grada-puulevy muotopuristetaan komponentiksi helposti kahdessa vaiheessa - ensin levy kuumennetaan, sitten muotoillaan ja jäähdytetään.

UPM Gradan avulla uusien ideoiden kehittäminen valmiiksi tuotteeksi onnistuu nopeasti. Prototyypin teko sekä tuotantoprosessi helpottuu ja tehostuu. Tuotteen ainutlaatuiset muotoiluominaisuudet tukevat visuaalisesti näyttävien, laadukkaiden ja käytännöllisten huonekalujen, valaisimien ja sisustuselementtien suunnittelua.

Tuotetiedot
Peruslevy UPM Grada 2000 -levy on valmistettu sorvatuista koivuviiluista. Koivu on materiaalina luja ja kestävä.
Liimaus Viilut on liimattu yhteen säänkestävällä liimalla (EN 314-2). Peruslevyn pintaviilulaatu BB on standardin EN 635 mukainen.
Pinnoite EasyTop-levyn molemminpuoliset liimapinnat mahdollistavat pinnoittamisen ilman erillistä liimaa.
Levyn lisäominaisuudet Useita pinnoitemateriaaleja esim. laminaattia, viilua tai tekstiilejä voidaan kiinnittää EasyTop-levyn pintaan ilman erillistä liiman lisäämistä muotoiluprosessissa.
Levykoko 10x1250x2500 BB/BB
- 13x1500x3000 BB/BB
- 10x1250x2500 Easy Top
- 13x1250x2500 Easy Top
Hyväksynnät
UPM Grada 2000 -materiaalin liimakalvo ei sisällä formaldehydiä ja levy täyttää standardin EN 13986 E1 -päästöluokan sekä CARB No Added Formaldehyde kriteerit.
Varastointi
Puu on elävä materiaali ja altis kosteudelle ympäristön ja sääolosuhteiden vaihdellessa. Tällaiset vaihtelut voivat vaikuttaa levyn tai taivutetun komponentin muotopysyvyyteen sekä mittojen poikkeamiin. Jotta kosteuden pääseminen levyihin estetään kuljetuksen ja varastoinnin aikana, levyjen tulee olla jatkuvasti pakattuna suljettuun muoviin. Levyt tulee varastoida avaamattomissa pakkauksissa kunnes tuotantoprosessi alkaa. Levyjä tulee säilyttää sisätiloissa, joissa maksimilämpötila on 30°C ja maksimikosteus on 60 RH.
Hävittäminen
Elinkaarensa lopussa materiaali voidaan turvallisesti kierrättää tai polttaa hiilineutraalina energialähteenä.

Kiinnostuitko tuotteesta tai kaipaatko lisätietoja?

Kuluttaja-asiakkaat

Etsi lähin jälleenmyyjäsi

Ammattiasiakkaat

Etsi lähin Puumerkki